Árki és Árki Asztalos Székesfehérvár

Kocsibeálló építése

Minőségi kocsibeálló építése gyorsan és megbízhatóan szakemberektől Székesfehérváron és környékén

Nem is gondolnánk, hogy milyen sokat számít, ha autónk fedett helyen áll. Az autónk egész évben az időjárási viszonyoknak van kitéve, nyáron a forróságnak, télen pedig a hónak, illetve alulról a sárnak és útsózásoknak. Ha szeretnénk, hogy autónk alváza egészséges maradjon, ahhoz nélkülözhetetlen a megfelelő tárolás. A legjobb, ha autónk garázsban parkol, viszont ha ezzel nem rendelkezünk, akkor más megoldás után kell néznünk.

A ponyva egyáltalán nem ajánlott. A portól megvédi autónkat, viszont a párát benntartja, ettől sokkal gyorsabban fog autónk korrodálódni, így élettartama jelentősen csökken.

A parkolásnál figyelnünk kell arra, hogy autónk ne füves területen álljon, mert ez esetben alulról erős párát kap, így nem tud elég gyorsan megszáradni autónk alváza, és ettől elkezd korrodálódni. A korrodálódást pedig nem lehet megállítani, csak lelassítani (alvázvédelem).

A kocsibeálló vagy mobil garázs egy kiváló tárolási mód, hogy autónkat megvédjük. A kocsibeálló tetővel van ellátva, így megvédi az esőtől, ónos esőtől és hótól. Az oldala nyitott vagy légáteresztő, ami biztosítja, hogy a pára ne maradjon bent, így könnyen meg tud száradni az autó. A kocsibeálló talapzatának betont vagy térkövet ajánlunk, az utóbbi kevésbé megfelelő, mert itt fennállhat a párásodás alulról.

A megfelelő kocsibeálló akár 10-15 évvel is megtudja növelni autónk rozsdamentességét.

Kérjen ajánlatot kocsibeálló építésére, amit rövid határidővel tudunk vállalni Önnek.

Tippek:

  • téli időszakban havonta egyszer végezzen alvázmosást (érdemes a 4 keréknél is alaposan megtisztítani a felületet), ami eltávolítja a sót az alvázról és a kerekekről. Mínuszokban ne tegye, mert azonnal ráfagy az autóra a víz.
  • ne parkoljon füvön, mert alulról párásodik az autó
  • ne takarja le autóját ponyvával, mert ezzel benntartja a párát, így sokkal könnyebben korrodálódik autója
  • 2 évente végezzen alvázvédelmet (és üregvédelmet)
  • ha autója elkezdett korrodálódni, akkor időben vigye el karosszériáshoz. Ne várja meg, amíg menthetetlen lesz autója.